"Dagbok 2009" - forts...
kanske inte dag för dag men då och då...


15-18 juni - 09
Tollarläger på Fliken i närheten av Norberg. Det var Ida, Fabian o jag tillsammans med Aino, Mira o Ran som åkte i följe den långa vägen c:a 44 mil. Då o då stötte vi på Annkie, Stefan o Claffo vid rastplatser som oxå hade samma mål i sikte. Det tog oss nästan 7 timmar att komma fram med raster o allt. När vi kom fram vid femtiden på måndag em var det inte så många där, för Frestylen hade blivit inställd pga instruktören hade fått ryggbesvär. Tisdag var vår dag då Ida o jag var anmälda till Jaktträning för nybörjare. Det blev en mycket intressant o lärorik dag med en trevlig instruktör. Där fick vi bl.a. inpräntat att GRUNDEN måste "sitta" innan man går vidare. Resten av dagarna "minglade" vi bara runt, tog långa promenader i omgivningarna, och tittade på när andra tränade, när det var dags för deras kurser. Vi hade även träff för aktivitetsansvariga o distriktsansvariga på onsdag kväll.Annkie o Stefan var som vanligt flitiga med kameran.


14 juni - 09
Ida har varit i Väne-Ryr hos Skoglunds och varit med och tävlat i viltspår Viltspårspokalen som Bassetklubben har. Det var c:a 45 startande hundar av olika raser. Ida kom på 6 plats efter två dagar med spår Lördag 1:a pris +Hp och Söndag 1:a pris ökl. Det var tio stycken hundar som placerade sig och alla fick en sådan här tjusig rosett.


7 juni - 09
I dag har vi varit på utställning i Vänersborg och domaren tyckte Ida var lite för rund, så det blev ett blått band och ett 2:a pris. Ida skötte sig mycket bra, inget hopp o skutt när vi sprang runt. Vid utställningen i Larv både passade o skuttade hon nämligen. Däremot att stå fint är hon duktig på.


31 maj - 09
Vi har haft Tollarträff på Herrestadsfjället i Uddevalla dagens tema var Tollingjaktprov. Alla fick chans att pröva på, även vi fast jag hade inte så stora förväntningar. Jag har ju "fördärvat" honom på grund av att det gick fågelinfluensa när han var valp. Sade alltid nej, usch o fy så fort det låg en död mås eller annat här i bergen. Men bada o simma gillar ju han och även hämta saker som man slängt i. Så varför inte pröva och dröm om min förvåning när han hämtade in fågeln. Så var det då Idas tur och hon gillar ju VERKLIGEN fågel o annat vilt, men är däremot lite "harig" när det kommer till simningen. Med lite uppmuntran så var hon i plurret oxå, och då satte hon kurs på den lockande "pippin", som hon bra gärna hade behållit för sig själv. Det var en händelserik dag och mycket trevligt. Ett stort tack till Jan Inge som hade tålamod med oss nybörjare i "parti o minut" och Håkan som fixat fåglar m.m. Dagen bjöd ju oxå på en hel del samvaro o tollarprat medan man väntade. Både jag o Fabian fick hälsa på lilla Bumbi, dagens yngsta deltagare och Fabians dotter. Hon var väl helt ok tycks Fabian säga: "Bara du inte tar med henne hem. Det räcker gott o väl med Ida."


17 maj - 09
Valpträff hos min uppfödarmatte. "Vi fick göra en massa olika grejer, bland annat skulle vi hämta massa dumma dummisar. Vet nog varför de heter så det är ju inte utan orsak dumma o ointressanta e dom. Däremot var fågeln en helt annan sak. Sedan trodde dom jag skulle väta ner hela mig för o hämta en sådan där dummi pyttsan heller. Det får allt vara något mer spännande för att jag ska bada. Men roligt var det att träffa syskonen, jag kunde ju gruffa lite på dom. Å matte tyckte det var kul att träffa alla andra mattar o hussar. Jag älskar ju alltid att hälsa på min uppfödarmatte o husse så det var en rolig dag trots alla dummisar."


4 maj - 09
Idag har Ida tagit sin tredje raka 1:a i viltspår och har blivit
SE VCH. Det är nästan precis 1 månad sedan vi gjorde anlagstesten.Vi var hos Inger och Roger Skoglund i Väne Ryr och gick spåret. Hon är helt fantastisk min lilla tik, helt klart en naturbegåvning för viltspår. Vi har ju inte lagt ner mycket tid på träning precis. Utan hon verkar tycka detta är jätte roligt. Så det jag har behövt göra är att serva damen med transport till proven, och snällt följa med i andra änden av linan........


28 april - 09
Hämtade hem Fabian i söndags, först var han lite nyfiken på Ida men sedan tyckte han det nya tuggbenet var intressantare. Ida blev jätteglad och ville bara leka. För säkerhets skull fick han sova uppe första natten, men när vi såg att allt funkade som vanligt tog vi det lugnt. Så var första löpet avklarat med lite hjälp från "lillmatte" TACK!


10 april - 09
Vilken tjej jag har. Vi har varit på KM i viltspår för vår Aktivitetsgrupp Tollare i Väst, och Ida klarade ett 1:a pris i öppen klass och hon gjorde det så bra att hon blev 2:a i KM:et hon är bara helt otrolig !!!!!!!
Hemvägen gick runt Borås för att lämna Fabian hos "lillmatte för Ida har börjat löpa.


04 april - 09
Tjoo Hoo Ida tog CERT och blev BIM i dag på SSRK´s utställning 10 månader gammal med start i juniorklass. Gissa om det kom som en övveraskning matte har nog inte landat ännu. 14 tikar totalt anmälda jun, ungh, och öppenkl. Inte nog med detta i går fixade hon ett godkänt anlagsprov för viltspår. Vilken Tjej jag har och Tack Aino o Lennart för att jag just fick ta henne.


11 februari - 09
FABIAN HAR BLIVIT PAPPA!!! Linda ringde på eftermiddagen och berättade att valparna börjat komma. Först var det 5 st och efter ett tag ploppade det ut 3 till. Så åtta småttingar blev det till slut två flickor och sex pojkar. Det ska bli roligt att följa deras öden och äventyr i framtiden.


7 februari - 09
Vi har varit på kurs 3 "flattar" och 2 tollare hos fröken Helena det blir lite vanlig träning av "vett o etikett" och så lite med dummis i skogen. "Tycker ni inte att frökens man Micke sneglar på mig. Han vill nog allt bra gärna ha en tollare oxå. Matte har berättat att han fick pröva att hålla en i våras på utställningen i Uddevalla."


13 december - 08
Fabian har haft dambesök både i dag och i torsdags. Förhoppningen är att det ska resultera i valpar så småningom. Det var jättemysigt att ha Adelia på besök tyckte Fabian. Ida däremot som inte fick "vara med o leka" tjöt i himlens sky.


Slut på tillbaka blickarna. Ny hemsida nya äventyr väntar.......