"Dagbok 2010" - forts...
kanske inte dag för dag men då och då...
2009

BumbiFabian o Ida väntar på sin tur.Fabian o Bumbi


Broder Lucas i full fart i sökrutan.
15 juli - 10
Jobbade sista kvällen före semestern i gårkväll, så nu är det SEMESTER! Det har ju gått ett tag sedan sist jag skrev nästan en månad och vad kan ha hänt under den tiden. Lillmatte har varit här och hälsat på så Ida fick följa med ut och åka båt hem från Kungshamn. På sommaren går det nämligen små passagerarbåtar mellan fastlandet o Smögenbryggan.
Vi har även varit och hälsat på hos Aino och tittat på Idas småsyskon som hon är både "halv moster" och "halv storasyster" till. Åtta små busfrön som härjade på Ainos veranda, helt bedårande men med sylvassa tänder.
Fabian har flyttat hem igen löpperioden är ju slut, men hans "extramatte" blev så sugen på en tollare så till henne flyttar en av valparna från kullen hemma hos Aino.
Har även fått mail från Holland och "Frida´s" matte. De hade fått svar på gentesterna för "Frida" och hon var PRA = A clear och CEA = B carrier, vilket betyder hon bär på CEA men själv inte kan få det.

19-20 juni - 10
Vi har varit på Elmia och en stor Internationell utställning. Vi startade från Smögen kl 4 på lördagmorgon, hade räknat det skulle ta c.a 4 timmar med rast till Jönköping. Det var tur vi hade så god tid på oss för det var köer och trafikkaos in till Elmia, så första start fick skjutas fram en halvtimme. Lördagen var blandade skurar och när domaren gav ett 2:a pris till Ida packade vi snabbt ihop och drog vidare till Borås och "Lillmatte". Där skulle vi övernatta för att inte ha så lång resväg på söndagen. På söndag hade vi bättre tur med både väder och bedömning det blev ett 1:a pris och en 4:e plats i konkurensen i öppen klass. När jag såg de "flashiga" rosetterna som fanns att köpa tyckte jag Ida var dom väl värda. För att hon varit så duktig trots att hon är mitt i en löpperiod, och är väl inte helt på topp känslomässigt.
Och Fabian då, jo han är på semester hos min damfrisörska. Hon ville testa på hur det är att ha hund i familjen. Hon har alltid varit väldigt förtjust i Fabian, och dom bor på landet så jag tror han får en "toppensemester". Av det jag hört trivs han jätte bra, får bara hoppas han inte vill stanna för gott.

07 juni - 10
Skrev ju att "Aqua" oxå skulle iväg och visst var hon. Det kom ett mail i dag och hon hade fått 1:a med HP och sedan blivit BIM-valp på MoraBK´s inofficiella. GRATTIS! Det är så roligt att höra ifrån er hur det går vad ni än gör med era hundar.
6 juni - 10
Idag har vi varit på utställning i Vänersborg och det gick jättebra för Ida tyckte jag. Hon startade öppen klass för första gången och blev 1:a med CK och sedan 2;a i Bästa tikklassen.GRATTIS till mattes tjej!
Det var varmt men som alltid på Restad gård finns det mycket träd som man kan bänka sig under. Jag tyckte Ida var lite trött men det är väl inte konstigt, för i går var vi i Borås på kalas hos den älsta "lillhussen" som inte är så liten längre.
Jag passade oxå på att titta förbi på valpträffen hos Honey Creeks och fick mig en "kik" på Fabians ungdomar, för nu är dom ju inte små knubbiga ulltottat längre. Det var roligt att se dom som var där även om det bara blev en kort visit.
Pratade med Simona i kväll och hon visste att berätta att både Ella och "Tilda" varit i väg på valputställningar. Ella blev 2:a med Hp och "Tilda" 1.a med Hp och BIR-valp. "Aqua" ska oxå varit iväg men jag vet inte hur det gått. GRATTIS! till småtjejerna bra kämpat.

29 maj - 10
Vi har varit på MH-test på Schäferklubben i Uddevalla i dag. Aino hade lyckats få med fem av syskonen från Idas kull: Ran, Balder, Lucas, Timja och Ida. Dom gjorde bra ifrån sig alla syskonen så jag tror nog "gammatte" var nöjd.
Även Fabians lilla Bumbi var med som yngsta deltagare och hon var jätteduktig den lilla sötnosen.

22 maj - 10
Vår aktivitetsgrupp har haft KM i viltspår vi var som vanligt hemma hos Inger o Roger Skoglund. Vi hade en jättefin dag kanske lite varmt, både Ida och Fabian var med. Jag skulle bara startat Ida men Fabian kom med på ett återbud i sista minuten. Synd att låta ett spår ligga till ingen nytta. Aramis som är släkt med Fabian på långt håll blev årets Klubbmästare, Fabians halvsyster Sippan kom på andra plats och Ida blev 3:a. Själv fick Fabian en sjätteplacering alla placerade hundarna fick 1:a pris så också lilla Bumbi som startade sitt första öppenklass spår. Dagen korade oxå tre nya VCH bland annat Idas syster Ran. GRATTIS TILL ALLA!
15 maj - 10
Tollare i Väst har haft sin Tollarutställning i dag. Vädret kunde ju varit bättre men man kan inte få allt. Det började med dis o slutade med regn. Men hundar o hundägare är som bekant ett tappert släkte. Det kom 20 tollare till start (22 anmälda). Både Fabian och Ida var med "Fabi" blev bästa hane och sedan BIM, Idas syster Ran blev BIR Ida själv blev hämtad något snabbt ur bilen och var ovanligt sprallig i ringen. Det kan ju bli så när man har två och inte hinner förbereda sig ordentligt. Stress fortplantar sig med ljusets hastighet till hunden. Hon kom på Reservplats(5) i bästa Tik i varje fall. Tre av Fabians valpar var där Bumbi blev 2:a i Btkl, Bellman 3:a Bhkl och lilla Celtic fick en 2:a placering i Valpklass II. GRATTIS! allihop. Bra kämpat!
18 april - 10
Jag har inte haft riktigt tid att skriva, trots att det har hänt en del. Förra helgen den 11 april hade vi tollarträff i Uddevalla på Smedseröd. Håkan hade fixat ett pröva-på Working Test. Jag var med som funktionär och Ida och Fabian fick därför bara möjlighet att testa sökrutan på slutet. Det får bli mer en annan gång och vi hade en jättefin dag trots allt.
Sedan har det varit förberedelser inför Tollare i Västs Tollarutställning 15 maj startlistor, beställa rosetter och liknande. Om du läser detta och glömt anmäla dig har jag möjlighet att lägga till "en eller annan" innan jag färdigställer programmet.
Däremellan har jag kunnat ta tillvara det vackra vädret och sitta i trädgården och se på "vår-busande" hundar. Det har varit så skönt att bara kunna gå rätt ut med en kopp kaffe. Får hoppas det vackra vädret återkommer snart för i dag blåser det "halv storm" här på ön.

04 april - 10
Fler duktiga tjejer Enya o matte har varit och prövat "vänstervarvet" igen och det blev HP+BIR-valp GRATTIS!
01 april - 10
GRATTIS! Bumbi & Matte Linda till att ha klarat Anlagstestet för Viltspår med full poängpott. Det glada beskedet låg och väntade på mig i mobilen när jag slutade jobbet i natt.