"Dagbok 2010"
kanske inte dag för dag men då och då...
2009"Frida"

Emser bilden är tagen av hans matte, jag missade ju att ta kort.
27 december - 10
Ja det var ett tag sedan jag skrev något närmre bestämt 2 månader. Det händer ju inte så mycket när det närmar sig vinter och den kom tidigt i år med massa snö. I varje fall för våra förhållanden här på västkusten, vi är ju vana vid "gröna jular". Nu är julen över för denna gången vi firade lungt hemma på julafton och på juldagen fick Ida o Fabian vara hos en arbetskamrat, medan vi tog oss till Borås för att fira lite med barnbarnet(allergisk). Tomten hade ju haft lite logistikproblem o lämnat barnbarnets julklappar på Smögen.
27 oktober - 10
Ja nu har sista kullen efter Fabian hunnit fylla ett år GRATTIS på er alla. Fick lägga in ett lite tidigt grattis i fredags inför söndagen, eftersom jag varit på kurs hela helgen. Västra KK har haft kurs för oss ringsekreterare så vi ska ha alla regler i färskt minne inför My Dog.
På söndagen var det dags för information av de nya Nordiska Utställningsbestämmelserna som börjar gälla från måndag 10 januari - 2011 Är det någon som undrar över de nya reglerna inför utställningarna nu i vår, så kan ni höra av er via E-post så ska jag försöka svara.

02 oktober - 10
Nu är det gjort Ida är steriliserad. Något som vi beslutade oss för när vi röntgat om henne och fick samma resultat som tidigare alltså C på ena höften. Vi var bara tvungna att vänta tills det gått c:a tre månader efter sista löpet.
Operationen har gått jätte bra i går var vi och tog stygnen så nu har hon sluppit ur den förhatliga tratten. Försöker hela tiden att få igång Fabian till lek har samlat på sig massor av bus den senaste veckan.

25 september - 10
Fick ett mail från Fridas matte Jolanda med en massa bilder på "Frida" (Honey Creek´s Heart of Midlothian) tror det var minst ett trettiotal. Så jag har lagt in ett axplock av dom, och det var inte lätt att välja vilka man skulle ta. Hon skrev även att dom håller på och förbereder med rabiessprutor o liknande eftersom dom har planerat att åka till Specialen nästa år. Det skulle vara roligt att få se Frida "live" så att säga, så jag får väl försöka komma iväg jag också.
Annars händer det inte så mycket regn regn och åter regn. Jag har varit en sväng till Väne-Ryr och Skoglunds för att se till att alla kursdeltagarna hittade fram till årets introduktionskurs i viltspår.

12 september - 10
Vi har varit på Tollarträff på Ursands camping. Dagens tema var apportering, vi skulle även kolla in läget inför nästa års lagkamp. Fabian & Ida testade lite linjetag en stund sedan gjorde mitt huvud sig påmint och vi drog hemåt.

31 augusti - 10
Nu har vi hämtat oss från helgens glädjechock. Jag har lagt in lite bilder, resultat och kritik på både Ida och Fabian.

29 augusti - 10
GRATTIS IDA TILL UTSTÄLLNINGSCHAMPIONATET!!!
Fabian klarade sig oxå bra blev 1:a i Champ.kl. och 2:a bästa hane. Men nu har jag så ont i huvudet så det blir bättre uppdatering om några dagar.

07 - 08 augusti - 10
Denna helgen har det varit Viltspår både Lördag och Söndag. Viltspårstävlingen Skärgårdsspåret gick av stapeln som vanligt vid Skjutbanan i Kungshamn. Det är Västsvenska Dreverklubben och Sotenäs Jaktvårdsförening som anordnar denna tävling varje år med start första helgen i augusti.
Ida var väl inte i högform denna helg, så på lördag bröt vi då hon var totalt ointresserad av spåret medan söndagen gav ett 1:a pris även om hon inte spårade som hon brukar. Däremot Fabian som jag inte räknat med eftersom han kan vara lite ojämn, hade en nära nog fullträff på lördag, när han med sitt 1:a pris blev 2:a totalt av 21 startande ekipage och tog ytteligare ett 1:a pris på söndag. GRATTIS Fabian!!!

04 augusti - 10
Fabian har varit och hälsat på hos sin "extra-matte Anette" för att bekanta sig med hennes "nytillskott", en liten tollarkille från Fägrings som går under namnet "Olle". Fabian var väl inte så hemskt intresserad av detta nya barn med vassa valptänder. Han samlade mest ihop alla spännande leksaker, med Olle springande efter sig. Olle gjorde några försök till lek, bland annat försökte han ta Fabians svans men det hjälpte inte, leksakerna var roligare tyckte Fabian.
19 juli - 10
Så var det då första dagen på semestern och ön är full av turister och "turisvovvar". Ibland vet man inte riktigt var man ska gå på sina hundpromenader, det har blivit så upptaget över allt.
Det ringde på dörren här hemma för några dagar sedan och då var det Emser med matte som kom och visade upp sig. De hade varit på en tur till Smögen och passade på att ta en sväng förbi oss också. Tack för titten det var jätte roligt att få se och träffa honom, en riktig "gossig" kille.
Ida och Fabian uppskattade väl inte besöket lika mycket som jag. Fabian fattar ju inte att det är hans son för honom är det ju bara en annan kille som inkräktar på reviret. Så Emser blev ganska rejält utskälld varför skulle matte stå där o göra sig till för den hunden när vi finns. Fast Ida skäller på det mesta som närmar sig vår tomt även från luften. Detta är hatobjekt nummer ett just nu så ni kan ju tänka er att hon har o göra.