"Dagbok 2011"
kanske inte dag för dag men då och då...
2009     2010
BIR-valpen
   
22 maj
I dag har Tollare i Väst haft sitt Viltspårs KM. Både Ida och Fabian var med och tio andra tollare. KM:et går i öppen klass och tio av hundarna fick 1:or även båda mina vilket jag var jätte nöjd med, då vi varken gått eller tränat viltspår sedan augusti-10. dessa ettor gav en 8:e plats för Fabian och en 6:e för Ida.
Även Glasgow (kull 3) har varit på äventyr denna helgen nämligen på utställning i Hässleholm. Där han fick Excellent och en första placering i unghundsklass och jättefin kritik. Grattis Josefin och Glasgow!!!!

17 maj
Fick mail från Lina som har Enya från kull 2 att hon hade fått möjlighet att vara med på uttagningarna till Cesar Millans show i Malmö. Hade beskrivit sina besvär med en "boll- och pinntokig liten tollare. Men när Enya kom till uttagningen var omgivningen mer spännande o intressant. Så det blev inget deltagande i showen däremot en bild på det historiska mötet. Du kan läsa mer om det på
Linas blogg.
Något annat som hänt jo när jag var i Lidköping och jobbade som ringsekreterare, hade jag en väldigt envis mobil som försökte nå mig. Svaret på det fick jag senare när jag sprang på en glad Linda och Bumbi (kull 1) hon hade nämligen fått sitt första CERT och blivit BIR duktiga tjejer GRATTIS!
I helgen som gått har Tollare i Väst haft sin årliga utställning på UddevallaBHK. Det var bara 18 tollare anmälda så det tog inte så lång tid. Vi hade en trevlig dag med öppen kritik, vilket gör att man lär sig lite om vad domaren ser, och varför hon just dömer som hon gör. Alla domare prioriterar ju olika saker och måste väga fel och brister mot varandra. Det finns ju inga felfria hundar även om vi ägare tycker att "vår är det bästa som finns".

10 april
Var till SSRK's utställningen i Bohus och tittade på tollarna på lördagen den 9:e. Åkte med Anette och Olle då det var deras första utställning. Vad man kunde konstatera var att bedömningen har blivit tuffare i och med det nya systemet det är svårare att få Excellent än 1:a och rött band. Så det var tur jag inte anmält mina "tjockisar".
Glädjande gick det bra för båda Fabians döttrar Celtic Excellent + 1:a i kk i junkl. Bumbi Excellent+ 2:a,Ck kk och 2:a btkl samt R-Cert. Jag försökte ta lite bilder men dom blev inte särskilt bra, det är ju alltid svårt när det är innomhus.

15 mars
Nu var det ett tag sedan igen. Tyvärr har det ju inte hänt så mycket vintern har varit lång och stundvis har vi varit inkapslade i is. Men nu börjar våren göra sitt intåg, så jag lade upp vårbilden på startsidan i hopp om att skynda på det hela.
Celtics matte har hört av sig och hon är röntgad GRATTIS till A/UA.
Själv har jag varit på Tollarklubbens Årsmöte i helgen för första gången. Det var både årsmöte och 25-års jubileum. En toppen helg med många trevliga människor några hundar, god mat och nyttiga föreläsningar.

05 februari
Man kan inte klaga på att jag skriver för ofta......
Har sett att Barca fått sitt testresultat på PRA och är testad A=fri. Så GRATTIS både till Barca och Kull 3 som på detta sätt blir Hereditärt fria då även Fabian är testad A.
Från Frida i Holland har vi också fått beskedet att hon är höft o armbågsröntgad med resultatet A/Ua samt att hon varit på Internationell utställning i Eindhoven och fick omdömet Excellent
Celtic och Glasgow fick jag ju se på My Dog när dom var där o "visade framtassarna" med fina resultat så Grattis alla duktiga valpar o valpköpare. Glasgow har också varit iväg och röntgat höfterna med bra resultat B/Ua Grattis igen!!!

01 januari
GOTT NYTT ÅR!
Så var det ett nytt år igen. Vi överlevde tolvslaget denna gången oxå genom en massa lek. Hundarna hade nämligen blivit skrämda tidigare på dagen när vi var på promenad. Man tror ju inte att folk ska skjuta raketer kl 16.30 på eftermiddagen, och precis utefter den vägen vi gick. Fick knacka på och lämna hundarna hos en bekant medan jag stack hem o hämtade bilen. Till och med Fabian tyckte det var otäckt att vara ute när det flög raketer och man oroar sig ju för följderna. Jag har ägt två skotträdda hundar tidigare och det är inget jag vill uppleva igen. Men det verkar fixa sig Fabian visade inget vid tolv och Ida gick att distrahera. Nu är det bara att avvakta och se hur det går vid nästa viltspår.