"Dagbok 2009" - forts...
kanske inte dag för dag men då och då...


Fabian & Bumbi
30 augusti - 09
Utställning på Gustavsberg, Uddevalla och Tollare i Väst i tjänst som parkeringsvakter och med insläpp. Därför startade dagen redan klockan fem, för sju skulle vi vara på plats. Regnet fullständigt vräkte ner mest hela förmiddagen. Men lagom till tollarna, började det klarna upp. Så man slapp i varje fall ställa i full regnmundering. Fabian fick träffa två av sina "barn" och gjorde sig till för deras ägare. Visade sig från sin aldra trevligaste sida. Hur det gick på utställningen? Jo Fabian blev BIM och Ida 1:2Hp i Ukl.


29 augusti - 09
Tollarträff på Gustavsberg med ringträning. Vi var på de planer som det ska bli utställning på i morgon. Vädret var väl inte det bästa man kan tänka sig. Det "skurade" med jämna mellanrum. När vi hade tränat en liten stund, var det dags att hjälpa till lite med förberedelserna inför morgondagen. Det är ju tradition att Tollare i Väst ställer upp på SSRK´s Uddevallautställning. En bra träning inför vår egen utställning i maj nästa år.


23 augusti - 09
Mobilen tutar ett SMS, och ett meddelande från en glad Linda. Bumbi Fabians dotter har blivit BIR-valp, och gått till final med alldeles strålande kritik. På VästraKennelklubben´s utställning Västkustvalpen. Ett stort GRATTIS!!! Vilken liten duktig tjej det blivit ska bli roligt att få se henne på Gustavsberg till Söndag.


20 augusti - 09
Fabian har haft dambesök av Barca så nu är det bara att vänta o hoppas att det tar sig. Barca bor i närheten av Borås så det är ju inte så långt bort om man vill åka o titta. Hon bor ihop med en annan tollare, en kille som Fabian är morbror till. Han kommer också från Bay of Fundys kennel. Denna gången fick Ida sitta i bilen, för att husse skulle kunna se på friidrott på TV:n utan störande tjut.


10 augusti - 09
Hemkommen från Tollarspecialen. Vi kom oss nämligen iväg dit med båda hundarna, tack vare att lillmatte Jessica ställde upp och följde med. Vi bodde på vandrarhem i Munkerud "49:an" på gränsen till Munkfors, ett trevligt o mysigt ställe. Här har hundarna okuperat min säng. Fabian blev oplacerad i Championklass men fick fin kritik. Domaren skrev till och med att han var vänlig. Ida däremot lyckades få en 3:e placering med Hp i juniorklass. De tre första i varje klass gick vidare till Btkl. Men där blev hon så klart oplacerad, något annat var inte att vänta.


3 augusti - 09
Ida fixade det och blev bra i tid så hon kunde vara med på Skärgårdsspåret på söndagen. Visserligen fick hon lov att ha sin sko på sig. Men det var bara som skydd eftersom det fortfarande var lite skört, och den lilla damen "kammade hem" en tredje placering totalt.


28 juli - 09
Ida har gått med bandage om tassen, hon har nämligen skadat en klo. Vi trodde inte det var så farligt till att börja med. Men det visade sig att det var en spricka som gick ända upp, så veterinären fick ta bort hela klokapseln, för att den nya utväxta klon skulle bli bra. Nu har vi kommit till "sockestadiet". Men det blir nog inget Skärgårdsspår för Ida i år och så får vi se hur det blir med Specialen oxå.


18 juli - 09
Fabian har haft dambesök av Hulda så nu är det bara att vänta o hoppas på att det blir några "småttingar" av det hela. Ida var lika förgrymmad den här gången oxå, som när Adelia var på besök. Hon vill ju vara med och när det inte går, tjuter hon ut sin besvikelse.


15-16 juli - 09
Vi har varit på Handlings kurs på Orust BK för Marc Linnér. Många olika hundar av diverse raser var med. Det var två intressanta dagar med många olika tips och träning på hur man ska bli ett "snyggt ekipage" i utställningsringen. Men förvänta er nu inte att vi ska bli några "stjärnor" utan det blir nog till att göra så gott man kan även i fortsättningen.Första dagen var bara Ida med, men jag märkte att hon blev väldigt trött mentalt, så på torsdagen fick även Fabian följa med, så jag kunde växla med hundarna. Hon är ju ung ännu, så en hel dag med många hundar, varmt o mycket träning kan bli i mesta laget.