"Dagbok 2009"
kanske inte dag för dag men då och då...

Fabian simmar


Bellman provar flytväst
Ida med självlysande täcke så inte jägarna tror hon är en räv.
30 december - 09
Ida har varit o simmat på Uddevalla Hundhälsa hon behöver aktiveras och så ska vi se om hon kan lära sig att simma ordentligt o inte plaska runt. Samtidigt som hon bygger lite nyttiga muskler och får bra kondition. Det är ju inte så lätt just nu med isgata på varje fläck på Smögen. Man vet snart inte vad man ska gå med två livliga tollare. Särskilt Ida har ju mycket spring i benen. Fabian blir inte lika påverkad om han måste ta det lugnt ett tag, men i dag märkte jag att till o med han började tröttna på dessa försiktiga promenader. Så därför fick han oxå följa med in, tänkte höra om det fanns plats för honom att simma. Han blev alldeles vild av glädje när han fattade var vi var och Ida simmade runt i bassängen. Marie sa: Släpp honom lös så får vi se vad han gör, och vips hade vi två tollare som simmade runt i vattnet. Det fungerade jätte bra dom simmade i tandem o par lite om varannat och det märktes på Ida att hon tyckte om att Fabian var med henne i bassängen.
27 december - 09
Nu är julen över för denna gången. I år blev det en riktig familjejul, alla barnen var hemma med respektive samt ett litet barnbarn på två år. Något som var riktigt skrämmande tyckte hundarna först. Lilla Tyra tyckte väl att hundarna var i största laget. Tänk er själva det blir ju som att träffa en hund stor som en häst för oss. Så det blev lite voffande och maaamaaa... Men eftersom dagarna gick lugnade det ner sig, hundarna sov i soffan o Tyra körde bilar runt soffbordet.
Men inte nog med att det kom småfolk på besök, på julafton dök det upp en "röd gubbe" och då blev det "liv i luckan". Vad var detta för hemskt som trängde sig in i huset. Farligt lät han oxå men lilla Tyra var ju inte rädd så då kanske det gick att hälsa, och se det luktade ju bekant, det luktade matte ja se dessa konstiga människor man vet aldrig vad de hittar på.
Vi har ju inte haft några jular med barn på många år så detta med tomte var ju något nytt inte bara för Ida utan oxå för Fabian.

11 december - 09
Så var det slut för denna gången med löp, och dags att hämta hem Fabian. Det var en överlycklig nästan hysteriskt glad Ida som välkomnade Fabian hem. Men när han försökte sig på att nosa henne i baken gav hon honom en rejäl "skrapa".
Jag passade även på att hälsa på hos Mia och valparna, oj vad dom hade vuxit. Tiden går så fort, nu är det bara drygt en vecka kvar tills dom ska åka till sina nya hem. En av tikarna ska på långresa för hon ska flytta till Holland. Undra om man någon gång mer får se henne? Man kan ju hoppas på en Tollarspecial, annars får det väl bli bilder förhoppningsvis.

22 november - 09
Fabian har åkt på "semester" till lillmatte igen, för Ida har börjat löpa. Så för säkerhets skull tog vi en tur till Borås redan i dag. Väl i Borås passade vi på att hälsa på hemma hos Mia och valparna i kull 3. Det låg ju så att säga nästgåds från där Jessica bor, c:a någon mil utanför Borås finns valparna. Det var ett gäng trötta små sötnosar vi träffade för dom hade haft besök av valpköpare tidigare under dagen. Men det var roligt att se dom så att säga live. Troligtvis hinner jag med en gång till innan de skingras, Fabian ska ju hämtas hem om några veckor.


21 november - 09
Vi har varit på årets sista Tollarträff. Den var förlagd till Hundhälsan mellan Uddevalla och Ljungskile. Vi skulle få lite information om massage, sretching och hundsim. Anna hade ordnat träffen och Marie som har Hundhälsan var vår ciceron. Det började med att Marie berättade lite om nyttan av både massage o simning. Därefter fick vi se Annas Askott simma för han hade ju vanan inne eftersom han simnmas regelbundet i bassäng. Sedan var det dags för våra hundar att få pröva. Ida har precis börjat löpa så hon fick avstå det roliga. Fabian däremot dök med glädje i, först med flytväst och sedan utan. Marie tyckte det var bäst att dom testade med flytväst först. Hundar kan få panik i början på grund av kanterna där dom inte kan ta sig upp. Fabians son Bellman var med på träffen och tog sig en simtur han oxå. Roligt att träffa honom och se hur han växt.


1 november - 09
Äntligen blev den av Lailas och min resa för att hälsa på Fabian & Huldas valpar. Först skulle vi åka på tisdag sedan fredag och till slut kom vi iväg idag söndag. Gissa om det var värt den långa resan till Tidaholm för att hälsa på tio pigga o helt underbara små valpar som nu hunnit bli sju veckor. Man blir faktiskt valpsjuk, hade jag haft möjlighet hade säkert en liten mini Fabian fått följa med hem. För det fanns några sådana. Pappa Fabian var med på resan och fick hälsa på sina "barn" men han tyckte nog dom var lite otäcka när dom försökte kolla om han möjligen kunde servera lite mjölk och drog sig undan i säkerhet.


25 oktober - 09
Fick mail i dag från Mia att nu är väntan slut nu har valparna äntligen tittat ut. Allt hade gått bra och det blev åtta valpar fem pojkar och tre flickor. Ska bli spännande att se vad det blir av dessa framöver. Får väl åka och besöka dom någon gång innan dom hittar nya hem.


18 oktober - 09
I dag har Tollarklubbens Västra Götalands distrikt haft DM i Viltspår. Tre stycken från varje aktivitetsgrupp var kvalade dit. Hallandstollarna, Göteborgstollarna och Tollare i Väst hade med startande. Tyvärr hade Skaraborgstollarna inga ekipage att skicka, och det blev bara två från Göteborg. Jan-Inge och hans hund Arramis från Göteborgstollarna blev Distriktsmästare. Ida kom på 2:a plats och halvbror Viking på 3:e


11 oktober - 09
Det var ett tag sedan jag skrev. Har varit drabbad av en elak förkylning som satt stopp för det mesta. Men i dag fick jag mail från Mia att det sparkar i Barcas mage. Så nu ser vi fram emot den 21 oktober med spänning.
Vi har också haft besök i dag, eller jag kanske ska säga Fabian har haft besök. För det var ju pappa Fabian dom ville träffa. Ett par från Stockholmstrakten som funderade på att köpa en av Huldas valpar. De passade på att titta in när de var på besök här på västkusten.


14 september - 09
Idag har Fabian och Huldas valpar kommit till värden. En glad Simona ringde mig när jag kom hem från jobbet. Det blev ju lite av en chock att de var så många som tio stycken.


09 september - 09
Idas Agilitykurs har börjat igen. Vi var med i en nybörjargrupp i våras och nu har vi kommit igång igen. Trodde först att det skulle vara för stressigt för henne men det funkar jätte bra. Hon tycker det är så roligt så kontakten oss emellan blir mycket bättre när vi tränar.