Aktiviteter med hund

Hundar behöver aktiveras både psykiskt och fysiskt. Det finns mycket att välja på och det gäller att hitta det som passar det som både ägare och hund tycker bäst om. Idag är det allt vanligare att man har hunden med sig överallt vilket i sig kan bli en form av aktivering. Nya intryck och människor där det hela tiden går och få in den viktiga sociala träningen. Oavsett om man tittar på abstrakt konst eller åker buss är det viktigt att hunden lär sig vara avslappnad i situationen. Mental träning som kan vara väldigt jobbig för den hund som inte förstår varför man inte får hälsa på alla människor.

Tycker både hund och ägare om mycket fart kan agility vara det ultimata att prova på. Det gäller då att på kortast tid ta sig igenom en hinderbana. Föraren ska då visa hunden vilket hinder i ordningen som gäller. Hindrena kan vara slalom, tunnlar, hopphinder och liknande. 

Lydnad och rallylydnad är två andra alternativ där det finns olika moment som hunden ska utföra. Sitt, ligg och betydligt mer avancerade moment beroende på vilken nivå man kör på. För att komma igång med någon av dessa typer av aktiviteter går det och vända sig till en brukshundsklubb som både har utbildningar och tävlingar inom flera områden. Där går det att få tips om aktiviteter och gå kurser. Brukshundklubben har utbildade instruktörer och andra hundmänniskor samlas för och träna. Sök på internet för att hitta den närmaste klubben för er.

sobaka-chelovek-drug
adzhiliti-barer