Att köpa en valp

Att köpa valp kan vara en stor omställning för hela familjen. Hur gör man för att det ska gå så lätt som möjligt? En valp kommer och kräva mycket arbete för att känna sig trygg och bli rumsren. Valpen får flytta till det nya hemmet vid en ålder av minst åtta veckor. Se till att ha bra foder hemma till valpen redan från början. Ibland kan uppfödaren rekommendera ett visst foder, genom att välja samma foder ett tag får den lilla valpmagen vänja sig sakta.

Det kommer att klia i tänderna på den lilla valpen och risken är stor att kablar och skor blir väldigt lockande och tugga på. Undvik det genom att ha olika tuggleksaker att erbjuda till hunden. På så sätt går det och träna upp vad man får tugga på och vad man inte får tugga på, dock kommer det krävas tålamod innan hunden helt förstår vad man menar.

Nästa steg är och få hunden rumsren. Hur lång tid det tar för att få hunden och förstå att man kissar utomhus varierar mycket mellan varje individ. Några förstår direkt och andra behöver man arbeta betydligt mer med. Varje gång valpen är nyvaken eller har ätit bör man ta med den ut. Beröm då den gör sina behov och försök att hela tiden se om den visar några tecken på att behöva göra sina behov. Kom också ihåg att bara njuta av den härliga valptiden, hunden växer snabbt upp och den tiden kommer aldrig tillbaka.