När man är iväg och tränar med sin hund kan det finnas behov av att fylla på med ett snabbt men enkelt mellanmål oavsett om man tränar på en klubb eller är ute i skogen. Det finns mycket smarta saker som man lätt kan få med sig i en ryggsäck och dessutom äta när man är på språng. Frukt och grönt går väldigt lätt att ha med sig och är lämpligt att äta. Har man redan hemma skalat och skurit upp portionsbitar blir det dessutom väldigt smidigt att dela med sig till sin fyrbenta vän.

Ägg ett annat livsmedel som är lätt att äta i farten. Väljer man att köpa äggkokare går det dessutom snabbt och enkelt att koka ägget. Kör äggkokaren samtidigt som resten packas ned i väskan och hunden görs iordning. Enkelt och smidigt för hela familjen som dessutom känns skönt i magen.

Föredrar man att dricka i sig något som är både svalkande och nyttigt passar en smoothie riktigt bra. Fördelen med denna typ av mellanmål är att det är väldigt lätt att variera utifrån vad man själv tycker om. Bär, juice, mjölk, och allt annat som kan tänkas gå i. Har man total idé torka då det kommer till mellanmål och ha med sig finns det mycket tips och inspiration att hitta på internet. Ställ frågan i något forum och var beredd på att få en mängd tips och idéer som är värt att prova nästa gång det är dags.