Hur inreder hundmänniskor sitt hem på bästa sätt? Hunden kanske inte har någon glädje av ett soffbord även om ägarna har det, istället kan en stor och mjuk soffa uppskattas av den hund som får vara med och mysa. Att då köpa en vit tygsoffa är kanske inte det bästa valet utan istället kan en skinnsoffa som det är lätt och torka ren passar bättre. Framförallt om hunden kan dra in mycket lera och smuts i huset.

Samma sak gäller för mattor som man vill ha på golvet. Kolla så de inte drar åt sig allt hår och är allt för ljus så varje fläck syns direkt. Hur mycket man än försöker så kommer det alltid att följa med in grus och liknande. Försök därför att försöka och förutse eventuella problem som faktiskt kan uppkomma. En annan sak att ha med i sina beräkningar är eventuellt slitage.

Hundar hoppar upp och ned, klor som river vilket helt naturligt orsakar mer slitage än om man inte har några djur. Möbler av hög kvalitet är därför och rekommendera då tyg och övriga komponenter ofta håller mycket bättre. Det spelar egentligen ingen roll om man har barn eller djur, det är lite samma tänk som gäller. Se till att tänka praktiskt hela vägen eftersom man aldrig riktigt vet vad som händer. Att någon kräks i en ljus tygsoffa är inte så kul, men i en lädersoffa går det både snabbt och lätt att torka upp och avlägsna problemet.