Om husdjurboomen och hemlagad hundmat

Vi är mitt uppe i en husdjurboom! Nu när det är svårt att resa och vi spenderar allt mer tid hemma är det många som har tagit steget och uppfyllt den där drömmen om en söt liten valp. Det vet vi alla att man ibland får välja mellan en semester utomlands eller att stanna hemma och ta hand om huden, förutom de som har tur nog att ha en perfekt hundvakt. Både familjer och ensamboende har skaffat sig husdjur under de senaste månaderna, helt enkelt för att det är underbart att ha en hund där hemma.

Med tre hundar i huset redan bestämde vi oss för att spendera semesterpengarna på att lyxa till det lite här hemma med fin inredning och praktiska köksmaskiner. Vi köpte en vacker Marimekko vas till vardagsrummet som piggar upp med häftiga färger och mönster. Det är häftigt med Marimekko för man blir glad varje gång man ser på den.

Till köket köpte vi en ny riskokare och slow cooker för att kunna laga riktigt god mat här hemma utan att behöva ägna så mycket tid och energi åt matlagningen. Slow cookers (som först dök upp på 70-talet och blev väldigt populära) har blivit poppis nu igen för att de är så praktiska och enkla att hantera, samtidigt som det blir väldigt goda grytor och såser. Det går också att laga hundmat i slow cookern, vilket var den ursprungliga anledningen till varför vi bestämde oss för att köpa en sådan. Det är mycket mer hälsosamt för vovvarna med hemlagad hundmat.