Segla med husdjuren

10703170642274822

Har man husdjur kan det kännas självklart att ta med dem på semestern beroende på hur den kommer att spenderas. Ska man ut och åka segelbåt finns det faktiskt inte något som hindrar hunden och följa med. Det är då lika viktigt att köpa flytväst till sig själv som sitt djur. Hamnar man i vattnet finns det alltid risk för panik eller att båten åker en längre sträcka innan det går att bromsa och vända om. Flytvästar räddar många liv varje år och bör alltid användas.

En hund som ska följa med på en segelbåt kan behöva vänjas allt eftersom. Risken finns alltid att djuret liksom människor blir väldigt sjösjukt och då kan det behövas åksjuketabletter för och ta sig igenom det värsta. Det är dessutom en helt ny miljö med ljud och liknande som de inte tidigare upplevt. Beroende på hundens psyke kan det krävas viss miljöträning.

Innan avresa kan det vara bra och se över vart det finns möjlighet att stanna och rasta hunden. Det är inte alltid helt lätt och hitta ett ställe att stanna på med en stor båt. Hunden måste få bra möjligheter att utföra sina behov och bli rejält rastad. På en segelbåt finns inte möjlighet att röra sig i någon större utsträckning, så den dagliga motionen blir extra viktig. Mental träning går dock att utföra även på segelbåten. Göm godisar utspridd på hela båten och låt hunden leta rätt på dom, samtidigt blir det en smart miljöträning.

tmb_271540_476047
31100532.242310.8440